Pilgaard Ark. | Villa i træ - Pilgaard Ark.

Villa i træ

Målet for projektet var at lave en villa med et lavt energiforbrug, set i forhold til de anvendte materialer og det efterfølgende forbrug af varme.

På byggegrunden er sø og have placeret i modsat retning af solen, derfor er husets sydvendte facade strakt, og der er sat vinduer langs loftet mod syd. Dette giver huset forskelligt sollys og opvarmning gennem året.

Troldehøj 2_000_Placering af hus og terrasse

Troldehøj 2_00_Husets tværsnit

Da den indlejrede energi i træ er betydeligt lavere end den indlejrede energi i mursten og beton, var det visionen, at anvende så meget træ som muligt. Derfor er der både valgt træ til at konstruere husets bærende system og facadebeklædningen er ligeledes i træ. For yderligere at opnå et lavt energiforbrug ved opvarmning, er huset isoleret kraftigt, og der er brugt brede finerplader til konstruktionen (Kerto).

På grund af de brede ydervægge med meget isolering var det muligt at lave strå lysninger, som dermed kunne indfange sol og lys forskelligt og i større mængde. Samtidig med at der kunne etableres siddepladser i vindueskarmene.

Resultatet blev en energivenlig villa i træ, med store lyse rum og fokus på samvær.

 

Kontakt os

 


Team:

Bygherre: Jacob og Camilla Maymann

Tømrer: Ocular / Martin Meyer, Lars Klitgaard Hansen, Helga Mathiassen, Nikolaj Hoffmann og Ludvig Tvermoes

Jord og beton: Henrik Barnekow

VVS: Peter Holm

El: Carsten W. Ungermand

Ingeniør: H+ / Torben Henriksen

Arkitekt: Pilgaard Ark.